image9

Vrouwen Retraite

Being a Woman and Beyond

Een Queste naar de Essentie van je Vrouwzijn en hieraan Voorbij.


In de vrouwen stilte retraite word je uitgenodigd in de essentie van je vrouwzijn. Thuiskomen bij jezelf en stilstaan bij de diepere betekenis van het leven en wie je bent. Deze vrouwen retraite biedt ruimte om je lichaam en geest te reinigen van alles dat overtollig is en je vrouwelijke gaves te verfijnen. Samen met andere vrouwen versterk je het veld van bewustwording en zullen collectieve thema’s snel aan het licht komen en getransformeerd worden tot inspiratie. De vrouwen stilte retraite is een voedende periode die in de ochtenden in stilte zal plaatsvinden. 

  

 • Wat: Vrouwen Stilte Retraite met elementen van yoga,      meditatie, vrouwenwerk, witte tantra, sacred sound, bewust ademwerk, heart      circle en ochtenden in stilte (mauna)
 • Wanneer: Vrijdagavond tot Vrijdagochtend. 8-15 mei 2021.
 • Waar: Casa Amrita, Terramo D’abruzzo in Italië
 • Deelnemers: Een maximum van 10 deelnemers en 2 docenten.
 • Prijs: EUR 895
 • Registratie:   onderaan de pagina.
 • Extra: deze vrouwen week is een      goede manier om de betekenis van vrouwenwerk te ervaren en beproeven welke      impact het heeft in het openen naar je volle potentie als vrouw vandaag.      Als je deze innerlijke reis in je vrouwzijn wilt voortzetten, dan zijn er      mogelijkheden voor (online) sessies, mentorprogramma’s en      vrouwenweeken

Practical info

Data 2021


Divine Feminine Week (Annual)

Vrijdag 8 Mei - Vrijdag 15 Mei - Italie

 

Taal tijdens deze retraite

Tijdens deze retraite wordt Engels & Nederlands gesproken.

  

Praktisch

Inbegrepen

 Pickup van en naar de luchthaven Rome op dag 1 en op dag 8.

 • 7 overnachtingen op basis van gedeelde 2-3 persoonskamer. 
 • Alle vegetarische maaltijden.
 • Water en kruidenthee.
 • Fruit en lichte snacks.
 • Alle teachings, circles, meditaties, yoga sessies, kirtan.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Dagexcursie op dag 6.
 • Gebruik zwembad (Italië) of Sauna (Nederland)
   

Niet inbegrepen

 • Retourvlucht Rome (+/- 100-150 euro)
 • Consumpties tijdens excursie dag 6.
 • Extra energetische healing, (water) massage of coaching consults.

The Heart of A Woman is Full of Mysteries

Wat kun je verwachten?

Oefeningen die je prikkelen

Wat kun je verwachten?

image10

  

Tijdens deze week creëren we een zachte bedding waarin je kunt zakken in de essentie van het vrouwzijn vandaag de dag met een intieme groep vrouwen. In dit feest van herkenning zul je exploreren en vieren wat het betekent om vrouw te zijn op een queste van zelf-bewustwording en welzijn. Door de beoefening van yoga, meditatie en self-enquiry leer je om in te tappen op je innerlijke wijsheid. Tijdens de vrouwen retraite word je geïnspireerd door de 10 kosmische vrouwelijke krachten van de wijsheid godinnen, waarover gesproken wordt in de traditionele tantra yoga. Deze helpen je om je te verbinden met je unieke gaven en kwaliteiten.

Sacred Silence (Mauna)

Oefeningen die je prikkelen

Wat kun je verwachten?

image11

 De ochtenden worden geheel in stilte door gebracht, om de innerlijke connective met jezelf en je hart te verdiepen. Dit schept de mogelijkheid om je te verbinden met je innerlijke krachten en potentie, vanuit de pure geneugten van aanwezig zijn in het hier en nu. 

Oefeningen die je prikkelen

Oefeningen die je prikkelen

Oefeningen die je prikkelen

image12

 Het fysieke gedeelte van de beoefening zal mild en toegankelijk zijn en toch ook verdiepend. De beoefening zal je helpen om je system te versterken, stretchen en zuiveren. Ook bouwt het een brug tussen de mindfulness beoefening en je dagelijks leven. Je wordt begeleid door ervaren docenten die ervoor zullen zorgen dat je als deelnemer de zorg en begeleiding ontvangt waarin ze je op jouw niveau zullen ontmoeten. 

Hridaya Yoga & Meditation

Hridaya Yoga & Meditation

Oefeningen die je prikkelen

image13

 Gedurende deze retraite brengen we gedeeltelijk de filosofie van Hridaya Yoga  in. Hridaya is de Sanskriet naam van het Spiritueel Hart. Hridaya biedt een deep transformerende beoefening die toegankelijk is voor iedereen, zowel voor de beginners, als de gevorderde yogi. De focus bij deze methodiek ligt op de verbinding terug met het authentieke Zelf - het Spirituele Hart en nodigt uit om te leven met een open hart. 

Het Hart van een Vrouw

Hridaya Yoga & Meditation

Het Hart van een Vrouw

image14

 Het hart is het portaal naar de essentie van je vrouwzijn, naar de vreugde en schoonheid, het voluit leven. Tijdens deze week worden er diverse yoga, self-enquiry en meditatie technieken gebruikt om je te helpen de verbinding te maken met het Hart. Waarin je weer thuiskomt bij jezelf, je natuurlijke plezier, vitaliteit en gevoel van zingeving. 

Programma

Hridaya Yoga & Meditation

Het Hart van een Vrouw

image15

Ochtenden in stilte (mauna)

 07:00-09:00u Meditatie & Ademwerk in stilte (pranayama)

09:00-10:00u Ontbijt

10:00-11:00u Inspirerende lezing

11:00-12:30u Hridaya Hatha Yoga 

12:30-13:00u Eigen ruimte

13:00-14:00u Lunch

14:00-16:00u Rustpauze

16:00-18:00u Divine Feminine Circle 

18:00-18:30u Pauze

18:30-19:00u Deelronde

19:00-20:00u Diner 

20:00-21:00u Sacred Sound Meditatie 

Locaties

Casa Amrita Italie

image16

  Casa Amrita is een prachtige en revitaliserende omgeving in het hart van Italië, Abruzzo. Deze rustgevende plek is gelegen tussen de zee en de bergen en op slechts 12 minuten rijafstand van de levendige oude stad Teramo. In Teramo vind je goede restaurants, cafés, winkels en een grote Zaterdag markt en winkelcentrum. Het ligt dicht bij de uitvalsweg, die gaat naar de Adriatische zee, Gran Sasso en het Nationaal Park Monti della Lago. Er zijn talloze mogelijkheden om de omgeving met haar natuurlijke schoonheid en oude dorpskernen te ontdekken.
 

Dit karakteristieke koloniale gebouw beschikt over 4 ruime kamers met allen een luxe karakter. Ook vind je er een eigen buitenzwembad met uitzicht over het weidse berglandschap.

De intentie die de eigenaren willen meegeven aan deze plek is welzijn voor iedereen. Ingrid Goudsmit (Prem Svasti) en Marco Bandera (Prem Sudeva) verwelkomen je met een warm open hart.  

www.casa-amrita.com

Facilitators & Team

image17

Ingrid Svasti Goudsmit

Ingrid Svasti Goudsmit

Ingrid Svasti Goudsmit

Co Owner Casa Amrita and Facilitator Divine Feminine Retreat Italy.

image18

Esmé Ritstier

Ingrid Svasti Goudsmit

Ingrid Svasti Goudsmit

Owner Vrouwen Praktijken and Facilitator Divine Feminine Retreat Italy.

image19

Team

Ingrid Svasti Goudsmit

Team

Co Owner Casa Amrita and Chef during the Divine Feminine Retreat

 Ingrid Svasti Goudsmid

Ingrid (1981), Oprichter van Casa Amrita en ervaren yoga- en meditatie docente. Haar interesse in spiritualiteit begon op jongere leeftijd en leidde tot de ontmoeting met haar zenleraar en meditatie. Sindsdien heeft Ingrid twee diepgaande yoga lerarenopleidingen afgerond (IYF en RYS, 500 uur) in klassieke Hatha Yoga, met focus op de Advaita Vedanta en Tantric tradities. Zij verdiept haar beoefening en studie tot op de dag van vandaag met verschillende meesters.

Al meer dan 13 jaar begeleidt en ondersteunt Ingrid een grote variatie aan mensen voor hun fysieke, mentale en emotionele welzijn, zowel in groepen als individueel. Zij biedt klassieke hatha yoga, yin yoga en meditatie met een sterke basis in mindfulness, samen met massage, mantra en kirtan.

Meer over Ingrid lees je in haar bio.


Esmé Ritstier

Esmé Ritstier (1984). Vrouw, vriendin, zoetekauw, oprichter van Vrouwen Praktijken en het Hridaya Yoga Retreat Centrum in Nederland. Naast het begeleiden van (stilte) retraites vind zij haar passie in het begeleiden van vrouwen die hun volle vrouwzijn willen verwezenlijken. Hierin begeleid ze je in het ombuigen van je uitdagingen tot brandstof voor je dagelijkse praktijk. De magie weer terug te vinden in jezelf.

Ze genoot haar yoga opleiding 500 RYS onder de bezielde begeleiding van Sahajananda, grondlegger van Hridaya Yoga, in Mexico, waar ze samen met haar partner heeft gewoond en het Hridaya Yoga Centrum heeft ondersteund achter de schermen. Zij bracht meerdere periodes in stilte door, uiteenlopend van 10,17 en 49 dagen achtereenvolgend. Alsmede retraites in het donker, Kaya Kalpa. 

Ze verdiept de laatste 7 jaar haar beoefening onder het mentorschap van haar yoga teacher Sahajananda, esoterische teachers Senia & Freya Melchizedek en top Coach Christian Pankhurst van Heart iQ Circle Facilitation.